banner

Helena Peterzéns

Född av föräldrar med stor förankring i hundvärlden – som domare och uppfödare, kan man väl säga att min födelse ägde rum i en hundkorg och jag blev tidigt indragen i uppfödning och exteriörbedömning. Ibland undrar jag vilket som egentligen var viktigast i vår familj – hundarna eller barnen! Mitt hundintresse kom således, kan man säga med modersmjölken.
Min uppfödning av släthårig foxterrier började med den första egna kullen 1982 samma år som mitt kennelnamn ”Itkins” godkändes. Detta efter att ha deltagit, sedan krypåldern i föräldrarnas uppfödning av släthår och skotte. Många av mina hundar har utvecklats både till svenska och internationella champions. Kenneln belönades 1996 med Terrierklubbens uppfödarmedalj. Jag gläder mig mycket åt att min dotter övertagit mina föräldrars kennelnamn ”Svarthuvans” så förhoppningsvis kommer uppfödartraditionen i vår familj att leva vidare åtminstone en generation till.


Jag driver ett väl renommerat hundtrim i Kungsbacka (Helenas Hundtrim) och har en liten, men framgångsrik uppfödning av svenskt halvblod med inriktning på hoppning.

Kontakta Webmaster